“Ukraina ka fuqi të konsiderueshme luftarake që s’e ka angazhuar ende në luftë”

Forcat ukrainase kanë një “një sasi të konsiderueshme fuqie luftarake” që nuk është angazhuar ende në luftë, tha oficeri i lartë ushtarak amerikan, duke shtuar se Kievi po ruan disa nga taktikat e tij ndërkohë që trupat ngadalë kalojnë rrugën e tyre nëpër fushat e minuara vdekjeprurëse ruse.

Duke folur me gazetarët, gjenerali i ushtrisë Mark Milley u pyet për ritmin e ngadaltë të ofensivës së Ukrainës për të rimarrë territorin e pushtuar nga Rusia. Ai tha se Ukraina do të vendosë se kur do të përdorë fuqinë luftarake dhe stërvitjen komplekse që kanë ofruar SHBA dhe aleatët.

Ai hodhi poshtë kategorikisht sugjerimet se ofensiva po dështon. “Është larg nga një dështim, sipas mendimit tim. Mendoj se është shumë herët për të bërë një thirrje të tillë,” tha Milley, kryetar i Shefave të Përbashkët të Shtabit.

“Tani për tani ata po ruajnë fuqinë e tyre luftarake. Dhe ata po punojnë ngadalë, me qëllim dhe në mënyrë të qëndrueshme nëpër të gjitha këto fusha të minuara, dhe kjo është një luftë e ashpër. Është një luftë shumë e vështirë.”