UFO-ve virale iu bëhet autopsia nëse janë realë apo jo

Dy trupa të vegjël të supozuar “jo-njerëzor” i janë nënshtruar testimit, duke përfshirë një skanim CT dhe rreze x, pasi ato u prezantuan në kongres në Meksikë javën e kaluar.

Eksperti i vetëshpallur i UFO-ve, Jaime Maussan, i kishte sjellë ‘dy kufomat’ në një seancë dëgjimore në Kongres si dëshmi e jetës së lashtë “jo-njerëzore”. Prezantimi i tij u bë viral, me shumë që i quajtën trupat “alienë” por është diskutuar gjerësisht nga shkencëtarët.

Maussan tha se artefaktet e dukshme ishin zbuluar në Peru në vitin 2017 dhe ishin 1800 vjeçare.

José de Jesús Zalce Benitez, siç thuhet një mjek ushtarak dhe ekspert mjeko-ligjor, kreu testet. Ai tha se rezultatet treguan se të ashtuquajturit trupa nuk ishin manipuluar dhe “i përkasin një skeleti të vetëm që nuk është bashkuar me pjesë të tjera”.

Javën e kaluar, shkencëtari i NASA-s, David Spergel iu përgjigj lajmit: “Të vendosin mostrat në dispozicion të komunitetit shkencor botëror dhe ne do të shohim se çfarë ka”.

Një një “zbulim” të mëparshëm të supozuar nga Maussan dhe Benitez u dëshmua se ishin dy mumie njerëzore të manipuluara për t’u dukur aliene.