Twitter mban takimin vjetor

Twitter do të përballet me aksionerët skeptikë të mërkurën gjatë mbledhjes së tij vjetore.

Ende është në mëdyshje nëse kompania e mediave sociale do të përfundojë marrëveshjen e saj për t’u blerë nga miliarderi Elon Musk me çmimin e rënë dakord.

Shefi ekzekutiv i Teslas postoi në Twitter më 13 maj se blerja prej 44 miliardë dollarësh ishte “përkohësisht në pritje” ndërsa ai kërkoi më shumë informacion në lidhje me përqindjen e llogarive false në Twitter.

Megjithatë, investitorët janë shfaqur të pa bindur, pasi aksionet e Twitter u mbyllën të martën me 35,76 dollarë, që përfaqëson një zbritje prej 34% ndaj çmimit të marrëveshjes prej 54,20 dollarë për aksion.

Ndërsa takimi vjetor virtual do të përfshijë një seancë pyetje dhe përgjigje, një zëdhënës i Twitter tha se kompania nuk do t’u përgjigjet pyetjeve të lidhura me marrëveshjet.

Vetë takimi nuk do të jetë “veçanërisht i rëndësishëm” për marrëveshjen që do të fitohet nga Musk, tha një profesore e financave në Columbia Business School.

Edhe nëse aksionarët miratojnë ndonjë nga propozimet, ai do të jetë jo detyrues, tha ajo.