AlbanianEnglish

Turqia mund të përballet me mungesën më të madhe të ujit këtë verë

Ndryshimet klimatike kanë qenë një nga çështjet më të rëndësishme që ka prekur botën. Kjo është veçanërisht e vërtetë për Turqinë për shkak të vendndodhjes së saj. Pellgu i Mesdheut, ku ndodhet Turqia, po bëhet më i thatë për shkak të efekteve të ndryshimeve klimatike antropogjene. Si rezultat, temperaturat mesatare po rriten ngadalë dhe reshjet po pakësohen, duke e përkeqësuar situatën. Ministria e Mbrojtjes së Mjedisit bëri të ditur se një pjesë e Izmirit është përfshirë nga një thatësirë ​​shumë e rëndë.

Temperatura në Izmir është tre gradë Celsius më e lartë se temperatura mesatare e viteve të mëparshme. Ka pasur një rënie të ndjeshme të numrit të ditëve me shi.

Duke theksuar se këtë vit në Turqi do të ketë mungesë uji, eksperti i klimës Doğan Yaşar tha: “Ne patëm dhjetorin dhe janarin më të nxehtë të 52 viteve të fundit pa reshje këtë vit. Nëntori, dhjetori, janari dhe shkurti janë muaj shumë të rëndësishëm për digat, por ne kemi ardhur në fund të janarit dhe ende asgjë, është një problem kaq serioz dhe kjo do të rezultojë në mungesë uji këtë verë, për rrjedhojë në thatësirë ​​e rëndë bujqësore”. Yaşar tha se ka një problem serioz të menaxhimit të ujit në Turqi dhe së shpejti do të ketë një ligj që do të miratohet në muajt e ardhshëm.

You don't have permission to register