Trump krahason veten me Alexei Navalny

Donald Trump në një interviste me Fox News ka krahasuar problemet e tij ligjore me persekutimin e figurës së opozitës ruse Alexei Navalny, i cili vdiq në burg javën e kaluar.

Gjatë intervistës, ish-presidenti amerikan tha se Navalny ishte “një njeri shumë i guximshëm” që ndoshta nuk duhej të kthehej në Rusi, por nuk e fajësoi Putin për vdekjen e papritur të liderit të opozitës ruse.

Trump kundërshtoi gjobën prej 355 milionë dollarësh në një gjyq për mashtrim në Nju Jork, duke thënë se “është një formë siç vepruan me Navalny”.

Por në asnjë moment gjatë intervistës, ai nuk përmendi Putinin.

“Ai ishte një djalë shumë i guximshëm sepse u kthye në Rusi. Ai mund të kishte qëndruar larg, dhe sinqerisht, ndoshta do të kishte qenë shumë më mirë të qëndronte larg dhe të fliste nga jashtë vendit. Po ndodh edhe në vendin tonë. Po kthehemi në një vend komunist në shumë drejtime. Unë kam tetë ose nëntë prova të gjitha për faktin se jam në politikë”, tha ai.

Të dielën, Trump shkroi në një postim të Truth Social se vdekja e Navalny në një koloni penale të Arktikut javën e kaluar e kishte bërë atë “më të vetëdijshëm për atë që po ndodh” në Shtetet e Bashkuara.