Tre shenjat më të përhapura të Horoskopit

A e keni vënë re sikur po njihni vazhdimisht njerëz me një shenjë të caktuar të Horoskopit?

Shanset janë që ju të tërhiqeni natyrshëm drejt llojeve të caktuara të personalitetit astrologjik, pasi përputhshmëria mes shenjave ndryshon.

Por ka një shans që mund t’ia atribuoni këtë fenomen faktit se ka më shumë njerëz të lindur nën shenja të caktuara se të tjerët.

Sipas të dhënave të grumbulluara nga FiveThirtyEight, i cili studioi lindjet në Shtetet e Bashkuara midis viteve 1994 dhe 2014, zbuloi se ditëlindjet në të gjitha 365 ditët e vitit nuk janë të shpërndara në mënyrë të barabartë.

Në fakt, data e lindjes më e zakonshme (9 shtator) krenohet me gati dyfishin e numrit të lindjeve sesa data më pak e zakonshme e lindjes (25 dhjetor).

Tre shenjat më të zakonshme të zodiakut kanë diellin krah për krah – që do të thotë se numri më i madh i datave të lindjes grumbullohet brenda një pjese tre mujore të vitit. Kjo mund të jetë arsyeja pse keni vënë re se gjithmonë blini më shumë kartolina për ditëlindje apo dërgoni më shumë urime për ditëlindje gjatë gjithë sezonit të verës.

Tre shenjat më të zakonshme të zodiakut janë: Luani, Gaforrja dhe Virgjëresha.

Muajt e verës nga fundi i qershorit deri në fund të shtatorit, të cilët drejtohen astrologjikisht nga shenjat e Gaforres, Luanit dhe Virgjëreshës, janë periudhat më të zakonshme të viteve për ditëlindje. Kjo do të thotë se ne me të vërtetë kemi më shumë Gaforre me humor, Luan që duan vëmendje dhe Virgjëresha kritike që vrapojnë se çdo shenjë tjetër! Ndërsa të dhënat tregojnë Luanin si shenjën më të zakonshme, pasuar nga Gaforrja dhe Virgjëresha, dallimi mes tyre është goxha i vogël.

Pra, duke pasur parasysh lidhjen e afërt plus faktin që dielli ndërron shenjat e zodiakut në një kohë të ndryshme (dhe nganjëherë në një datë të ndryshme) çdo vit, është e pamundur të dihet se sa foshnja të shenjës së zodiakut kanë lindur brenda territorit të një shenje ose tjetrës. Pra, derisa të dhënat e lindjes të fillojnë të faktorizojnë pozicionin astrologjik të diellit, ne do të duhet të vendosim në një lidhje relative midis tre të parëve.

*Tibo News