Tre kombinime ushqimesh që duhen shmangur

Ngrënia e ushqimeve dhe pijeve të caktuara vetëm mund të jetë shumë e dobishme për shëndetin tonë, por jo aq e mirë kur kombinohet me diçka tjetër.

Për shembull, ka disa kombinime ushqimore që shkaktojnë fryrje, rrisin nivelin e sheqerit në gjak dhe reduktojnë përthithjen e lëndëve ushqyese.

Zbuloni tre prej tyre:

Çaj dhe qumësht

Antioksidantët që përmban çaji i zi reduktojnë inflamacionin, i cili shoqërohet me diabetin dhe shumë sëmundje kronike. Megjithatë, shtimi i qoftë edhe pak qumësht (me origjinë shtazore ose soje) pengon përthithjen e antioksidantëve.

Alkooli dhe kafeina

Për shembull, a keni pirë mjaftueshëm verë me ushqimin tuaj dhe a jeni gati të shijoni një filxhan kafe për të larguar përgjumjen dhe për të rifituar energjinë tuaj? Ky është një gabim i madh. Hulumtimet kanë treguar se njerëzit që kombinojnë kafeinën dhe alkoolin janë në rrezik më të madh të aksidenteve.

Thjerrëzat dhe vera e kuqe

Vera e kuqe përmban përbërje kimike tanine. Kur kombinohen me hekurin, i cili gjendet tek thjerrëzat dhe soja, ato e pengojnë atë të përthithet nga trupi.