Tre këshilla për t’ju ndihmuar që të mos vonoheni për gjithçka

E gjeni veten duke nxituar gjithmonë?

Është stresi i pafund i ndjenjës së nxitimit, faji për t’i mbajtur njerëzit në pritje dhe ankthi që vjen nga të diturit se keni humbur fillimin e ngjarjeve.

Por lajmi i mirë është se ka disa gjëra që mund të bëni për të qenë më të përpiktë.

Sarah Romain, kampione e Late Space ndan tre këshillat e saj kryesore.

1-Bëjeni zakon të planifikoni ditën tuaj një natë më parë:

Bëni pjesë të rutinës suaj të planifikoni një natë më parë. Në vend që të nxitoni në mëngjes, vendosni një rutinë të mbrëmjes ku të reflektoni për ditën që sapo keni kaluar dhe më pas të përgatiteni për të nesërmen në vazhdim.

Në vend që të zgjoheni në panik se nuk gjeni çorape ose nuk keni qumësht, mendoni një natë më parë për këto, që gjithçka që ju duhet të jetë aty për në mëngjes.

Kontrolloni orarin e autobusit, mbushni makinën nëse keni nevojë për karburant dhe nëse keni një takim të rëndësishëm ose intervistë pune, lërni rrobat gati.

2-Kujdes nga gjykimi gabimisht i kohës

Njerëzit që vonohen shpesh kanë një tendencë për të gjykuar gabimisht se sa kohë duhet për të bërë gjërat. Kjo ndodh pasi nuk i jepni vetes kohë të mjaftueshme për të ecur deri në stacion (dhe kështu të humbisni autobusin), duke shtuar shumë gjëra në listën tuaj të udhëtimeve ose klasikja duke i thënë vetes se keni kohë për të bërë ‘vetëm një gjë më shumë ‘ para se të niseni, kur vërtet nuk e bëni.

Ju shikoni orën dhe kuptoni se keni ende 10 minuta derisa të duhet të dilni nga shtëpia ose të bashkoheni në takimin tuaj të ardhshëm.  Ndonjëherë në vend që të grumbulloheni në “vetëm një gjë më shumë”, është më mirë të shmangni shpërqendrimin ose tërheqjen nga një detyrë tjetër.

Jini të vendosur me veten dhe shmangni tundimin për të filluar një detyrë të re kur nuk keni kohë të mjaftueshme.

3-Mbivlerësoni

Në këtë shënim të keqvlerësuar, kundërveproni tendencën për të nënvlerësuar kohën tuaj.

“Përpiquni të mbivlerësoni, duke shtuar të paktën 25-50% më shumë kohë nga sa mendoni se është e nevojshme”, rekomandon Sarah. Dhe sa më e gjatë të jetë detyra ose koha e udhëtimit, aq më shumë hapësirë ​​duhet të ndërtoni, veçanërisht nëse është një detyrë që nuk e keni hasur ende më parë.

*Tibo News