Tre ditë ndërprerje, Apple rregullon iMessage

Apple lajmëroi zgjidhjen e problemeve që shkaktuan ndërprerje në shërbimin e saj iMessage pas ankesave të bëra një ditë më parë.

Gjiganti i teknologjisë u përball me ndërprerje në shërbimet e tij cloud për herë të tretë këtë javë.

Apple u godit fillimisht me ndërprerje të shërbimeve si App Store për celular dhe shërbimin e transmetimit të muzikës.

Stafi i korporatës së Apple që punonte nga shtëpia dhe punëtorët u përballën gjithashtu me probleme teknologjike. Siç raportoi Bloomberg News, kjo erdhi si pasojë e defekteve të sistemit të emrave të domenit.

Në një numër incidentesh vitin e kaluar, problemet me DNS shkaktuan ndërprerje të përhapura në platformat e mediave sociale, përfshirë Facebook dhe Instagram, dhe bllokuan faqet e internetit të linjave ajrore dhe bankave për disa orë.