Tjetër rekord kombëtar nga Luiza Gega

Tjetër rekord kombëtar nga Luiza Gega.

Atletja shqiptare përshkoi 9’15”48 3000 metra me pengesa në Hengelo të Holandës, që është stacioni i radhës i World Tour në Atletikë.

Me këtë kohë ajo ka përmirësuar rekordin personal me 4 sekonda e 45 të qindtat.

Ky rekord kombëtar i Luiza Gegës konfirmon formën e saj të mirë sportive dhe arritjen e normës për garat e vitit 2023.

Ky rekord e rendit atleten të shtatën në Botë. Në Hengelo e kaloi e dyta vijën e finishit, por me rekord të ri kombëtar dhe personal.

*Tibo News.