Threads thyen rekord për 5 ditë, “çmendet” rivali Elon Musk

Aplikacioni Threads i Meta Inc, i lançuar nga Instagram, i cili është quajtur një vrasës i Twitter, ka regjistruar më shumë se 100 milionë përdorues në më pak se pesë ditë.

Aplikacioni ka thyer rekordin e mjetit AI ChatGPT për aplikacionin e konsumatorit me rritje më të shpejtë.

Ndërsa ChatGPT iu deshën dy muaj për të arritur shifrën e 100 milionë përdoruesve dhe aplikacionit për ndarjen e videove TikTok iu deshën nëntë muaj, vetë Instagramit iu deshën dy vjet e gjysmë për të arritur atë pikë pas lançimit të tij në 2010.

Aplikacioni nuk është i disponueshëm në Evropë sepse kompania mëmë Meta nuk është e sigurt se si të navigojë legjislacionin e Bashkimit Evropian për privatësinë e të dhënave.

Ndërkohë, ekspertët e kanë cilësuar trafikun e Twitter-it në pronësi të Elon Musk si ‘tankim’ përballë konkurrencës së re.

Twitter mendohet të ketë rreth 200 milionë përdorues të rregullt, por ka pësuar dështime të përsëritura teknike që kur Elon Musk bleu platformën vitin e kaluar dhe shkarkoi mijëra nga stafi.

Musk, i cili gjithashtu është shefi i Tesla-s dhe SpaceX, ka tjetërsuar gjithashtu shumë përdorues duke futur tarifa për shërbimet e mëparshme falas dhe duke lejuar që llogaritë e ndaluara të kthehen në platformë.

Shefi ekzekutiv i Cloudflare, Matthew Prince, ndau një grafik në Twitter që tregon rënien e vazhdueshme të përdorimit të platformës që nga janari, duke thënë se trafiku i aplikacionit ishte ‘tanifikues’.

Janë shfaqur disa rivalë, por shumica janë platforma të veçanta pa kapacitetin për t’u rritur në shkallën e nevojshme për të rrëzuar Twitter-in.

Megjithatë, Threads e ka më të lehtë sepse është i lidhur me Instagram, i cili ka më shumë se një miliard përdorues të rregullt.

Shërbimi i të dhënave në internet Quiver Quantitative raportoi se aplikacioni kaloi 100 milionë përdorues në orën 7 të mëngjesit të hënën.

Musk ka kërcënuar të padisë platformën Meta për vjedhje të sekreteve tregtare dhe pronës intelektuale, pretendime të mohuara nga kompania, e cila zotëron gjithashtu Facebook dhe WhatsApp.

Threads i quan retweets ‘reposts’ dhe tweets ‘threads’. Ai i lejon përdoruesit të postojnë deri në 500 karaktere teksti dhe deri në pesë minuta video.

Musk është i përfshirë në një rivalitet me shefin e Meta, Mark Zuckerberg, me të dy që së fundmi kanë kërkuar përballje.

Zuckerberg theu heshtjen e tij dhjetëvjeçare në Twitter më 6 korrik duke postuar një meme të Spider-Man për të njoftuar lançimin e Threads