“The Little Mermaid” rrëmben kurorën

Në fundjavën e Ditës së Përkujtimit, “The Little Mermaid” e Disney-t shkëlqeu në publik, duke mbajtur vendin e parë në shifrat e shitjeve të biletave. Filmi, i cili është xhiruar në mënyrë live-action dhe bazohet në filmin e animuar të dashur të vitit 1988, arriti të grumbullonte 117.5 milionë dollarë gjatë festave katër-ditore. Kjo rendit filmin si debutimi i pestë më i suksesshëm gjatë Ditës së Përkujtimit. Rekordi ende mbahet nga “Top Gun: Maverick” i vitit të kaluar, i cili fitoi 160.5 milionë dollarë gjatë festës së tij. Në disa momente gjatë fundjavës, dukej se “Sirena e Vogël” mund të arrinte të fitonte deri në 120 milionë dollarë, por shitjet u ulën lehtësisht.

Për Disney-n, suksesi i madh i këtij filmi vërteton strategjinë e tyre për të zhvilluar dhe rilansuar titujt e tyre të animuar në forma aksioni të drejtpërdrejta, diçka që ata kanë arritur me sukses me filmat si “Aladdin”, “Beauty and the Beast” dhe “The Lion King”. Në horizont, pritet që Ahmir “Questlove” Thompson, regjisori i fitues i çmimit Oscar për “Summer of Soul”, të paraqesë një version të ri të filmit “The Aristocats” për Disney-n.

Nëse “Sirena e Vogël” dëshiron të arrijë fitim, duhet të vazhdojë të tërheqë shumë publik gjatë javëve të ardhshme. Kjo mund të jetë sfiduese në nivel ndërkombëtar, pasi filmit origjinal të animuar nuk i ka pëlqyer aq shumë në vende të tjera siç ka pëlqyer në SHBA. Deri tani, filmi ka grumbulluar 68.1 milionë dollarë nga më shumë se 51 tregje, duke përfshirë vende të rëndësishme si Franca, Britania e Madhe, Meksika, Australia, Brazili dhe Koreja e Jugut.

Analistët besojnë se suksesi i filmi ka ndikuar nga vlerësimi i tij PG dhe nga tërheqja e brezave të ndryshëm. Njerëzit që e panë origjinalin si fëmijë tani po shkojnë me fëmijët e tyre për ta parë atë, rreth tre dekada dhe gjysmë më vonë.

“Është një film i përsosur familjar. Karakteri i Arielit rezonon po aq fuqishëm sot, nëse jo më i fortë, sesa kur u hap filmi origjinal i animuar.”

Dy filma të tjerë verorë po përfitojnë nga pushimet për të arritur fitime të konsiderueshme. “Fast X” i Universal arriti të grumbullojë 28.