Tesla ul çmimet në Kinë dhe ndalon montimin atje

Tesla sinjalizoi këtë të hënë një lëvizje për të ulur çmimet për makinat e saj në Kinë.

Synimi kryesor i kompanisë pas kësaj lëvizje është që të stimulojë kërkesën në një treg që po përballet me konkurrencë dhe vështirësi.

Kjo ulje e çmimit ka sjellë edhe një tjetër pasojë, pasi tani më blerësit do të duhet të presin një javë më shumë për të marrë makinën e porositur në dorëzim.

Më parë koha e nevojshme për dorëzimin automjetit shkonte nga 2 deri në 5 javë.

Kjo strategji e uljes së çmimeve nga Tesla  sjell një përafrim të kompanisë me rivalin e saj të prodhimit të makinave elektrike në Kinë, kompaninë BYD.

Gjithashtu Tesla do të pezullojë linjat e montimit nga 20 janarit në fabrikat e saj në Shangai.

Konsumatorët të cilët blenë makinat e tyre Tesla në fund të vitit kanë shprehur zhgënjimin  e tyre ndaj kompanisë dhe kërkuan një lloj dëmshpërblimi.

*TiboNews