Tesla rikthen vëmendjen nga Kina

Tesla po rivlerëson mënyrën se si shet makinat elektrike në Kinë, tregun e saj të dytë më të madh, dhe po shqyrton mbylljen e disa qendrave në qendrat e qytetit si Pekini, ku trafiku u zhyt gjatë kufizimeve të COVID.

Zhvendosja do të vinte më shumë theks në dyqanet në vende periferike më pak të kushtueshme që mund të ofrojnë gjithashtu riparime ndërkohë që kompania punon për të përmbushur qëllimin e Elon Musk për përmirësimin e shërbimit për klientët ekzistues, shumë prej të cilëve janë ankuar për vonesa të gjata.

Si pjesë e kësaj shtytjeje, Tesla po kërkon të rrisë punësimin e teknikëve dhe stafit për punë shërbimi në Kinë. Faqja e rekrutimit të Tesla-s në Kinë tregoi se janë hapur më shumë se 300 vende pune.

Musk, në përgjigje të një pronari të Tesla-s në Teksas, i cili u ankua se ai kishte pritur një muaj për të rregulluar automjetin e tij, tha se kishte bërë përparimin e shërbimit Tesla, duke e bërë atë përparësi kryesore.

Ndryshe nga prodhuesit e zakonshëm të automjeteve, Tesla zotëron të gjitha dyqanet e veta, në vend që të mbështetet te tregtarët. Ajo gjithashtu shet makinat e saj në internet. Kjo i ka lejuar më shumë liri për të rregulluar një strategji të shitjes me pakicë që ishte modeluar fillimisht në dyqanet e Apple.

*Tibo News