Terroristët e dyshuar rrëmbejnë 50 gra në Burkina Faso

Terroristët e dyshuar rrëmbyen rreth 50 gra në rajonin Sahel të Burkina Fasos veriore javën e kaluar, konfirmuan autoritetet të hënën. Gratë u morën veçmas më 12 dhe 13 janar në provincën Soum, sipas nënkolonelit Rodolphe Sorgho, guvernator i rajonit.

Grupi i parë u rrëmbye pranë një fshati rreth 15 kilometra nga qyteti i Arbindës, dhe tjetri nga një lokalitet në perëndim të qytetit, tha ai në një deklaratë. Burkina Faso mbetet e rrënuar nga pasiguria, me mijëra të vrarë dhe rreth 2 milionë njerëz të zhvendosur në një kryengritje që është përhapur nga Mali fqinj gjatë dekadës së fundit.