Tërmeti tragjik në Turqi dhe Siri, rreth 44 mijë të vdekur

Numri i viktimave nga tërmeti në Turqi dhe Siri është rritur në 43,858. Të paktën 38,044 vdiqën në Turqi, thotë agjencia e vendit për fatkeqësitë. Në zonat e kontrolluara nga qeveria e Sirisë, 1,414 kanë mbetur të vdekur, sipas ministrisë së shëndetësisë.

Rreth 4,400 njerëz vdiqën në veriperëndim të Sirisë, të kontrolluar nga opozita, tha një agjenci e OKB-së. Ekipet e shpëtimit po vazhdojnë gjetjen e të mbijetuarve. Megjithatë, më shumë se 10 ditë pas, operacionet e shpëtimit janë pakësuar dhe fokusi është kthyer në pastrimin.

Një total prej 50,576 ndërtesash ose janë shembur ose janë dëmtuar rëndë nga ajo që është quajtur “katastrofa e shekullit”.