Tërmeti në Turqi dhe Siri, më shumë se 21,000 humbje jete

Të paktën 21,051 njerëz janë vrarë, duke tejkaluar parashikimet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë të bëra pas tërmeteve të para me 1,000 vdekje.

Pothuajse 75,600 njerëz janë plagosur në të gjithë Turqinë dhe Sirinë.

Në Turqi, 17,674 njerëz janë konfirmuar të vdekur, duke e bërë katastrofën po aq vdekjeprurëse sa një tërmet që goditi vendin në 1999 dhe çoi në krijimin e autoritetit të tij për menaxhimin e fatkeqësive, AFAD, 10 vjet më vonë.

Në Siri, janë raportuar 3,377 vdekje, 2,030 në veriperëndim të kontrolluar nga rebelët dhe 1,347 në territorin qeveritar.