Tensione mes Francës dhe Gjermanisë

Marrëdhëniet midis Francës dhe Gjermanisë ndodhen sërish në krizë dhe kësaj here është më serioze se zakonisht. Sepse ajo vjen në një kohë kritike dhe dëmton aftësinë e BE për të vepruar në raste krizash. Një njoftim i fundit tregon se takimi ministerial franko-gjerman është shtyrë për janarin e ardhshëm.

Aleanca midis Gjermanisë dhe Francës është quajtur shpesh “motor” i Bashkimit Europian.