Telecom Italia “zhytet” në borxhe, kërkon kredi me garanci shtetërore

Telecom Italia (TIM) ka filluar bisedimet me një grup bankash për kredi të re me vlerë rreth 3 miliardë euro (3.3 miliardë dollarë) që mund të garantohet pjesërisht nga siguruesi tregtar i Italisë SACE.

Ish monopoli i telefonisë i ngarkuar me borxhe, i goditur nga ulje të shumëfishta të vlerësimit pas një humbjeje rekord vjetore vitin e kaluar, po ecën përpara me planet për të riorganizuar biznesin e tij duke shpenzuar asetet.

Telecom Italia ka nisur bisedimet me një grup bankash, duke përfshirë UniCredit, BNP Paribas, Credit Agricole dhe Santander mbi marrëveshjen e kredisë.

Sipas një skeme garancie që Italia përdori në valën e parë të COVID-19 në 2020 për të ndihmuar kompanitë të rrisin borxhin e ri, SACE lejohet të mbulojë deri në 80 për qind të financimit.

Megjithatë, ka dyshime nëse TIM ka të drejtë të përdorë një skemë të tillë.

Lajmet për bisedimet midis TIM, SACE dhe bankave për një kredi të mundshme 3 miliardë euro u raportuan fillimisht nga Bloomberg News.