Të paktën 32 të vdekur nga zjarri në karaoke në Vietnam

Numri i të vdekurve nga zjarri në një sallon karaoke në Vietnamin jugor është rritur në 32 dhe disa pjesë të ndërtesës mbeten të paarritshme më shumë se një ditë më vonë, njoftuan mediat shtetërore.

Zjarri që filloi vonë të martën bllokoi punëtorët dhe klientët brenda lokalit shumëkatësh në qytetin Thuan An. Zjarri u vu nën kontroll shpejt, por u shua të nesërmen.

Agjencia e Lajmeve të Vietnamit raportoi 32 të vdekur nga zjarri deri të mërkurën vonë dhe të paktën një dhomë karaoke dhe një dhomë magazinimi nuk janë aksesuar sepse temperatura mbetet e lartë.

Disa njerëz janë në gjendje të rëndë nga asfiksia dhe të tjerë pësuan thyerje të gjymtyrëve kur u hodhën nga katet e sipërme në përpjekje për t’i shpëtuar zjarrit, thanë raportet. Zjarrfikësit duke përdorur shkallët nga kamionët e tyre arritën të shpëtonin të tjerët.

Presidenti i Vietnamit shprehu ngushëllimet e tij për familjet e viktimave dhe u kërkoi zyrtarëve të qeverisë që të mbështesin familjet dhe të gjejnë shpejt shkakun e zjarrit. Konstatimi paraprak ishte se shkaktohet nga një qark i shkurtër elektrik dhe ka nisur në katin e dytë ose të tretë.

Zbatimi i standardeve të sigurisë në vendet e argëtimit në shumë pjesë të Azisë Juglindore është ndonjëherë i dobët dhe besohet se kontribuon në vdekje të shumta në rast zjarri.

Policia në Tajlandë tha se një pijetore në provincën lindore të Chonburi ishte pa licencë kur një zjarr shpërtheu në fillim të gushtit, duke bllokuar shumë njerëz brenda sepse daljet ishin të bllokuara ose të mbyllura.

Numri nga ai zjarr ka shkuar në 23 të vdekur, 13 prej tyre natën e zjarrit dhe 10 në muajin që nga ajo kohë. Shumë prej tyre kishin djegie serioze në pjesën më të madhe të trupave të tyre, të cilat janë jashtëzakonisht të vështira për t’u mbrojtur nga infeksionet vdekjeprurëse. Të paktën pesë viktima të tjera besohet se janë ende në ventilatorë.

 

*TiboNews