Të lumtur në një lidhje në distancë, a është kjo e mundur sipas ekspertëve?

Lidhjet në distance janë një temë që ngjall mjaft debate pasi shumë njerëz mendojnë që nuk funksionojnë.

Por çfarë mendojnë ekspertët për lidhjet në distance?

Para së gjithash, ngushëllohuni duke ditur se marrëdhëniet në distancë mund të kenë absolutisht sukses. Në fakt, shumica e çifteve e gjejnë veten të ndarë gjeografikisht në një moment gjatë takimit ose marrëdhënies së tyre martesore. Madje, shumë çifte tregojnë se distanca ka shërbyer si gur themeli i një marrëdhënieje më të fortë. Duke shpresuar që është vetëm çështje kohe derisa ju dhe ai apo ajo që dashuroni të jeni sërish krah për krah, këtu janë disa rekomandime të miratuara nga terapistët për të forcuar lidhjen tuaj emocionale, për të lehtësuar dhimbjen e ndarjes gjeografike dhe për të ndihmuar marrëdhënien tuaj në distancë.

Komunikoni aq sa keni nevojë për t’u ndjerë të lidhur

Ne po jetojmë në një kohë kur kemi akses pafund gjatë gjithë kohës për njëri-tjetrin. Për ata që janë në një lidhje në distancë, gjetja e kohës të lirë për të qenë në komunikim mund të jetë një dhuratë e jashtëzakonshme. Disa çifte duan të ndihen të lidhur çdo orë. Disave u duket e lodhshme të flasin çdo ditë. Diskutoni me njëri-tjetrin se çfarë funksionon për frekuencën e përgjithshme dhe kohëzgjatjen e kohës që do të kaloni duke shkruar mesazhe, duke folur ose duke biseduar me video brenda një dite ose jave. Dhe jini të hapur për të modifikuar prirjet tuaja të komunikimit pasi jeta krijon kërkesa të reja dhe të papritura.

Kujtojini shpesh partnerit tuaj atë që ju pëlqeni në lidhjen tuaj

Dyshimet, pasiguritë dhe xhelozia mund të jenë të larta në marrëdhëniet në distancë thjesht sepse po kaloni shumë kohë larg njëri-tjetrit. Kjo është arsyeja pse terapistët rekomandojnë përdorimin e garancive të shpeshta verbale me njëri-tjetrin. Ato ndihmojnë në minimizimin e këtyre ndjenjave negative dhe sqarojnë se ku qëndroni në çift. Herën tjetër që të flisni, tregoni partnerit tuaj se sa shumë e doni dhe vlerësoni marrëdhënien tuaj. Dhe nëse ndiheni të pasigurt se ku qëndroni, mos kini frikë të kërkoni siguri për veten tuaj. “Të dua dhe do të doja që të ishim bashkë sot”, është po aq e mrekullueshme të thuash sa edhe të dëgjosh.

Krijoni një lidhje të sigurt duke mbështetur interesat e njëri-tjetrit

Pavarësisht nëse jeni bashkë apo larg njëri-tjetrit, ju dhe partneri juaj do të vazhdoni të rriteni dhe të ndryshoni ndërsa jeta ecën përpara. Kjo është edhe normale dhe një gjë e mirë edhe nëse e detyron marrëdhënien tuaj të ndryshojë disa në proces. Sipas terapistëve çiftet në distancë që kanë një lidhje të sigurt së bashku janë në gjendje ta lënë njëri-tjetrin të rritet dhe të piqet. Ata gjejnë mënyra për të qëndruar të lidhur dhe për të shtyrë njëri-tjetrin përpara. Në një marrëdhënie të sigurt lidhjeje, rritja dhe ndryshimi personal është i shëndetshëm. Është produkt i sigurisë dhe sigurisë në marrëdhënie.

Një nga gjërat më të mira që mund të bëni për të promovuar një lidhje të sigurt është të mbështesni partnerin tuaj ndërsa ai rritet në pikat e forta dhe interesat e tij individuale. Ndonëse mund të jetë zhgënjyese nëse praktika e saj e re e volejbollit zvogëlohet në kohën tuaj të takimit gjatë natës, është e rëndësishme ta inkurajoni atë të bëjë atë që do – ashtu siç duhet për ju.

Mësoni se si t’i trajtoni çështjet e rëndësishme si nga distanca ashtu edhe personalisht

Pavarësisht nëse jetoni nën të njëjtën çati ose të ndarë, të gjithë çiftet duhet të mësojnë mënyra të shëndetshme për të folur dhe zgjidhur konfliktet. Probleme më të mëdha mund të lindin nëse injoroni vështirësitë e vogla ose nuk jeni të gatshëm të trajtoni tema të ndjeshme. Të mësosh se si të flasësh për tema të vështira kërkon kohë dhe përpjekje, por është thelbësore për shëndetin e marrëdhënies tuaj në distancë që të mos lejoni që problemet e vogla të kalojnë në ato më të mëdha.

Respektoni arsyen pse jeni në këtë situatë

Nuk ka dyshim se do të keni ditë kur marrëdhënia juaj në distancë duket veçanërisht e vështirë. Madje mund të tundoheni të bëni diçka impulsive vetëm që të mund të jeni së bashku me personin që doni.

Edhe pse kjo mund të tingëllojë romantike, mbani mend se ka një arsye të rëndësishme që po jetoni larg nga personi që doni tani. Kjo arsye mund të varet nga një situatë profesionale, financiare ose familjare që duhet të luhet siç duhet derisa të jetë koha e duhur që ju të dy të jeni së bashku gjeografikisht.

Mos lejoni që muajt apo vitet e përparimit të shkojnë dëm nga padurimi për të qenë më në fund bashkë. Marrëdhënia juaj do të jetë më e fortë në planin afatgjatë nëse e përfundoni atë që keni filluar dhe e përfundoni mirë.