Taksi me vetëdrejtim, Tesla ka gati shpikjen

Tesla do të zhvillojë një taksi robot me vetë drejtim sipas shefit ekzekutiv Elon Musk.

Deklaratat janë bërë nga miliarderi 50-vjeçar. Ai kishte veshur një kapele të zezë kauboj dhe syze dielli gjatë hapjes së fabrikës së Tesla-s në Teksas prej 1.1 miliardë dollarësh. Ajo është gjithashtu shtëpia e selisë së re të kompanisë.

“Në shkallë masive. Vetëdrejtim i plotë. Do të ketë një taksi robot të dedikuar, ” tha Musk.

Ai ka dështuar në objektivin e tij për autonomi të plotë në shumë raste.

Në vitin 2019, ai parashikoi që në vitin 2020, taksitë pa shofer do të ishin të disponueshme në tregje të ndryshme të SHBA.

Softueri “Full Self-Driving” i Tesla-s do të jetë i disponueshëm për të gjithë abonentët e Amerikës së Veriut këtë vit.

Sistemet e avancuara të ndihmës së shoferit tani janë në dispozicion për 12,000 dollarë, me premtimin për më shumë funksione në të ardhmen.

Tesla ka filluar dërgimin e makinave sportive elektrike Model Y të prodhuara në Teksas. Qëllimi është të prodhohen gjysmë milioni në vit në fabrikën e Teksasit. Musk gjithashtu pretendon se do të ishte më i madhi në Shtetet e Bashkuara.

Sipas analistëve, dy fabrikat giga të kompanisë në Teksas dhe Berlin, të cilat do të prodhojnë automjete dhe bateritë e saj, mund të përballen me vështirësi në rritjen e prodhimit me procedura të reja.

Musk tha se Tesla po thjeshtonte prodhimin e automobilave duke përdorur vetëm tre komponentë thelbësorë.

Pavarësisht dërgesave rekorde të tremujorit të parë, një rritje e fundit e COVID-19 në Kinë ka bërë që Tesla të ndalojë përkohësisht prodhimin në fabrikën e saj në Shangai.