Tajlanda kërkon ndalimin e Pfizer pasi princesha ra në koma pas vaksinës

Disa ditë pasi mori injeksionin e tretë kundër ‘covid’ bija e mbretit të Tajlandës humbi ndjenjat e ra në gjendje kome.

Princesha Bajrakitiyabha, e cila është trashëgimtare e mundshme e fronit të Tajlandës mbeti në gjendje të rëndë, disa javë pasi humbi ndjenjat.

Disa raportime sugjerojnë se ajo pësoi një atak kardiak ndërsa burimet mjekësore flasin për një infeksion bakterial të mundshëm. Tashmë prej gjashtë javësh princesha mbahet në jetë me makineri.

Autoritetet vendase dhe këshilltarët e mbretit raportohet se po përgatiten të anulojnë kontratat me Pfizer.

Nëse kjo do të ndodhë Tajlanda bëhet vendi i parë që e bën këtë, dhe rrjedhimisht Pfizer bëhet përgjegjëse për të gjitha lëndimet nga vaksina.

M.H/ TiboNews*