Image Alt

Zaporizhzhia Tag

Një nga dy reaktorët operativë në kompleksin e centralit bërthamor të Zaporizhzhia të mbajtur nga Rusia në Ukrainë është mbyllur për shkak të granatimeve ruse, tha të enjten operatori Energoatom. "Si rezultat i një tjetër bombardimi me mortaja nga forcat ruse,

Një ekip inspektimi nga mbikëqyrësi bërthamor i OKB-së është rrugës për në termocentralin bërthamor të Zaporizhzhia të Ukrainës, tha kreu i organizatës. Rafael Grossi, drejtor i përgjithshëm i Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike (IAEA) tha se ekipi pritej të mbërrinte në

Inspektorët nga mbikëqyrësi bërthamor i OKB-së mund të mbërrijnë në termocentralin bërthamor të Zaporizhzhia të mbajtur nga Rusia në Ukrainë në ditët në vijim dhe dukë qenë se është urgjente që ata të ndërhyjnë dhe të inspektojnë objektin. Theksimi i rreziqeve