Image Alt

udhetime Tag

Saranda është një nga qendrat më të rëndësishme të turizmit në jug të Shqipërisë. Ajo bën bashkë një gërshetim fantastik mes turizmit detar, kulturor dhe arkeologjik, të cilat mund të vizitohen shumë lehtë nga turistët, qoftë dhe brenda një dite. I

Parku kombëtar i Llogarasë dhe zona e Orikumit në jugperëndim të Shqipërisë, janë sinonime të qetësisë, ajrit të freskët dhe kulinarisë më tradicionale. Parku ndodhet rreth 40 km nga qyteti i Vlorës dhe vështron nga lart pikën ku takohen Deti Adriatik

Peizazhi i Mbrojtur Vjosë-Nartë, është një nga zonat më të mëdha të Shqipërisë jugperëndimore që ofron pafund mundësi për turizëm. Ajo bën bashkë bukuri të rralla natyrore si laguna, pyje dhe plazhe të paprekura. Kjo zonë ndodhet në veri-perëndim të qytetit të

Rreth 30 kilometra në jugperëndim të Elbasanit shtrihet krahina e Dumresë, e cila është e njohur për liqenet dhe kodrat e pafundme me vreshta, apo ullishte. Në këtë zonë spikat si pikë turistike Belshi. Karakteristikë për Dumrenë janë rreth 80 liqenet

Parku Kombëtar i Luginës së Valbonës është një nga zonat turistike më të frekuentuara në veri të Shqipërisë. Shumëkush e konsideron atë një pikë turistike që mund të vizitohet gjatë gjithë vitit, pasi peizazhi është kurdoherë mbresëlënës, si në pranverë,

Dibra është një nga krahinat më të pasura në Shqipëri me histori frymëzuese, bukuri natyrore dhe specialitete të kulinarisë. Qyteti qendror i kësaj krahine është Peshkopia. Atje shkohet përmes “Rrugës së Arbrit” nga Tirana – për rreth 3 orë, 105km me

“Qyteti i serenatave”, “djepi i kulturës”, “Parisi i vogël”… këto janë disa nga etiketimet për Korçën, që për të thënë të vërtetën, i rrinë për shtat. Padyshim një nga qytetet më të rëndësishme të Shqipërisë juglindore, si për nga kultura, po

Të udhëtuarit shpesh shoqërohet me imazhet e miqve, familjarëve apo njerëzve të tjerë të rëndësishëm. Në fakt të udhëtuarit pa asnjë nga këto imazhe, krejtësisht i vetëm, është një përvojë në dukje e frikshme, por eksperiencë e paharrueshme. Bota padyshim duket ndryshe

Vitit 2021 po i vjen fundi. Me gishtat e kryqëzuar presim që në 2022-shin situata për shkak të Covidit të jetë disi më normale. Të gjithë e përgatisin një plan se çfarë do të bëjnë në pranverë apo në verë, duke menduar