Image Alt

Turizem Tag

Elbasani është qyteti i katërt më i populluar i Shqipërisë. Shtrihet në veri të lumit Shkumbin midis maleve të Skënderbeut dhe fushës së Myzeqesë në Shqipërinë qendrore. Trashëgimia kulturore, historia dhe bukuritë natyrore apo traditat kulinare si ballokumja e Ditës së

Finiqi është një nga qytetet më të lashta të jugut të Shqipërisë, që ruan gjurmët e fiseve ilire dhe periudhave helene. Ndërsa jo shumë larg tij është një nga perlat e natyrës, “Syri i Kaltër”, dy pika fantastike për t’u

Saranda është një nga qendrat më të rëndësishme të turizmit në jug të Shqipërisë. Ajo bën bashkë një gërshetim fantastik mes turizmit detar, kulturor dhe arkeologjik, të cilat mund të vizitohen shumë lehtë nga turistët, qoftë dhe brenda një dite. I

Parku kombëtar i Llogarasë dhe zona e Orikumit në jugperëndim të Shqipërisë, janë sinonime të qetësisë, ajrit të freskët dhe kulinarisë më tradicionale. Parku ndodhet rreth 40 km nga qyteti i Vlorës dhe vështron nga lart pikën ku takohen Deti Adriatik

Peizazhi i Mbrojtur Vjosë-Nartë, është një nga zonat më të mëdha të Shqipërisë jugperëndimore që ofron pafund mundësi për turizëm. Ajo bën bashkë bukuri të rralla natyrore si laguna, pyje dhe plazhe të paprekura. Kjo zonë ndodhet në veri-perëndim të qytetit të

Rreth 30 kilometra në jugperëndim të Elbasanit shtrihet krahina e Dumresë, e cila është e njohur për liqenet dhe kodrat e pafundme me vreshta, apo ullishte. Në këtë zonë spikat si pikë turistike Belshi. Karakteristikë për Dumrenë janë rreth 80 liqenet

Burreli ndodhet rreth 90km në verilindje të Tiranës, por pak dihet për të sa i përket historisë në aspektin e turizmit, ndaj ia vlen për t'u eksploruar. Rrethinat e Burrelit besohet të kenë qenë të banuara që prej shekullit VIII para

Gjirokastra, një qytet që shquhet jo vetëm për bukurinë, objektet arkeologjike, por dhe historinë e saj është ndër zonat më turistike të jugut të Shqipërisë. Kalaja e Argjirosë, qyteti antik i Antigonesë, parku i Viroit janë vetë një pjesë e vogël

Dibra është një nga krahinat më të pasura në Shqipëri me histori frymëzuese, bukuri natyrore dhe specialitete të kulinarisë. Qyteti qendror i kësaj krahine është Peshkopia. Atje shkohet përmes “Rrugës së Arbrit” nga Tirana – për rreth 3 orë, 105km me

“Qyteti i serenatave”, “djepi i kulturës”, “Parisi i vogël”… këto janë disa nga etiketimet për Korçën, që për të thënë të vërtetën, i rrinë për shtat. Padyshim një nga qytetet më të rëndësishme të Shqipërisë juglindore, si për nga kultura, po