Image Alt

Omicron Tag

Një dozë e katërt e vaksinës anti-Covid rrit antitrupat në nivele edhe më të larta se vaksina e tretë. Por nuk mjafton për të parandaluar infektimin nga varianti i koronavirusit, Omicron. Këtë ka treguar një studim paraprak në Izrael, i publikuar në

Varianti Omicron i cili siç deklaron OBSH përhapet më shpejt na ka bërë më të varur nga testet e shpejta të antigjenit për të zbuluar nëse jemi infektuar. Por a duhet të pastrojmë fytin dhe hundën para se të bëjmë testin

Pacientët e Covid në vendet europiane do kenë mundësi të trajtohen me dy medikamente të reja; Paxlovid të Pfizer dhe Molnupiravir të Merck. Ato nuk janë miratuar zyrtarisht, por rregullatori i Barnave në BE i ka këshilluar vendet të përdorin këto

Dy rastet rastet e para të Omicron u konstatuan në Shqipëri pas rezultatit të analizave laboratorike në Gjermani. Masa të reja kufizuese natën e ndërrimit të viteve nuk do të ketë, shprehet Komiteti i Ekspertëve ndërsa në ditët në vazhdim do

Në Izrael po rekomandohet doza e katërt e vaksinës anti-Covid. Ekspertët kanë thënë se doza e katërt duhet të bëhet nga të gjithë personat mbi 60 vjeç, punonjësit e kujdesit shëndetësor dhe ata me probleme të imunitetit. Vaksina duhet të bëhet