Image Alt

kosova Tag

I dërguari i SHBA-ve për Ballkanin Perëndimor dhe ai i BE-së për dialogun kanë mbyllur vizitën e tyre në Kosovë, ku u takuan me krerët e vendit. Gabriel Escobar dhe Miroslav Lajçak kanë kërkuar nga Kosova dhe Serbia ta lënë prapa

Marrëveshja e Uashingtonit është nënshkruar më 4 shtator, 2020, nga kryeministri i atëhershëm i Kosovës, Avdullah Hoti, dhe presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, në prani të ish presidentit amerikan Donald Trump. Kosova nuk ka aplikuar për anëtarësim në ndonjë organizatë të

Raporti i Numbeo e nxjerr Shqipërinë mes vendeve të rajonit më të shtrenjta sa u përket ksotove të jetesës, pas Malit të Zi, Serbisë dhe Bonsjës. Ndërsa më të lirat se Shqipëria renditen Maqedonia e Veriut dhe Kosova. Raporti përllogarit kostot e

Kosova ka vendosur masa të reja për udhëtimet, nga 22 janari dhe do të jenë në fuqi deri në datën 4 shkurt 2022. Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme ka publikuar kushtet e reja të udhëtimit. Kërkohet vërtetim vaksinimi me

Shqipëria do t’i japë hua Kosovës një sasi prej 7680 MWH energji elektrike gjatë festës së ndërrimit të viteve. Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku ka deklaruar se 3600 MWH do jepen për datën 31 dhjetor dhe 4080 MWH do