Image Alt

ekonomi Tag

Lufta në Ukrainë ka thelluar problemet ekonomike të Egjiptit. Humbja e besimit në dobësimin e paundit egjiptian dhe një eksod i investitorëve vendas dhe të huaj kanë kontribuar në rënien e monedhave. Rregullat e reja të importit të sjellë në fillim të

Banka e Anglisë (BOE)votoi për të rritur normën e saj bazë në 2.25% nga 1.75% të enjten, më e ulët se rritja prej 0.75 pikë përqindjeje që ishte pritur nga shumë tregtarë. Inflacioni në Mbretërinë e Bashkuar u ul pak në

Çmimet e konsumit në SHBA u rritën papritur në gusht dhe inflacioni bazë u përshpejtua mes kostove në rritje për qiratë dhe kujdesin shëndetësor, duke i dhënë municionit të Rezervës Federale për të ofruar një rritje të tretë të normës

Inflacioni në eurozonë po vazhdon të rritet në nivele rekord, duke arritur në 8.9 për qind në korrik. Kjo situatë sa vjen e përkeqësohet pasi inflacioni ishte 8.6 për qind në qershor, 8.1 për qind në maj dhe 7.4 për qind

Teksa mbyllej dita e parë e sulmit rus ndaj Ukrainës, një grup qytetarësh shqiptarë vendosën të protestonin përpara Ambasadës së Rusisë në Tiranë. Kuptohet se veprimi ishte simbolik. Gjasat që Shqipëria të ndikojë në këtë konflikt janë zero. Në të

Raporti më i fundit i Komisionit Evropian që adreson sfidat ekonomike në Ballkanit Perëndimor konstaton se rimëkëmbja ekonomike u ngadalësua në tremujorin e tretë të 2021, por prodhimi i Brendshëm Bruto (PBB) i rajonit u zgjerua me 8.6% me bazë