Image Alt

diaspora Tag

Ukraina është një vend që përflitet se mund të kthehet një arenë e re në një beteje të vjetër midis Perëndimit dhe Lindjes. Por pak kush e di se në Ukrainë prej mëse 300 vjetësh ndodhet një komunitet i vjetër

Diaspora e vjetër shqiptare lidhet kryesisht me arbëreshët. Zhvillimet politike në shekujt XIV-XV të nxitur nga epopeja e Skënderbeut detyruan shumë arbër që të vendoseshin në Itali. Mëse 5 shekuj në Itali ky komunitet arbëresh ka ngrirë në celuloidin e

  Diaspora shqiptare ka luajtur një rol thelbësor në zhvillimin e kombit shqiptar duke luajtur një rol jetik në proceset historike që quan në formimin dhe më pas konsolidimin e shtetit të shqiptarëve. Në veçanti roli i luajtur për çlirimin dhe