Image Alt

Antonio Guterres Tag

Me bombardimet e vazhdueshme pranë termocentralit më të madh bërthamor të Evropës duke shkaktuar shqetësim të gjerë për një katastrofë në pritje, mbikëqyrësi bërthamor i OKB-së bëri thirrje të martën që luftimet të ndalen dhe të krijohet një zonë sigurie

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres ka bërë thirrje që kompanitë e naftës dhe gazit të përballen me taksa të veçanta. Komentet e tij vijnë pasi rritja e çmimeve të energjisë të shkaktuar nga lufta në Ukrainë i shtyn fitimet