Suksesi i shqiptares avokate në Britani

Adela Bushi, vajza nga Dibra, lindur dhe rritur në një  familje intelektuale, me prinderit në profesione si mjekësia dhe mësuesia. Pasi mbaroi gjimnazin në Shqipëri menjëherë zgjodhi Britaninë e madhe, ku fillimisht studioi në kolegj pastaj në universistet. Adela është diplomuar me 1st Class në drejtësi dhe biznes ndërkombëtar. Prej tre vitesh i është bashkuar zyrës ligjore Imperium Chambers.

Adela është pranuar për të filluar studimet për BPC bar training course në Shtator te 2023 dhe aspirata e saj është  që në të ardhmen të jetë një barristere që mbron të drejtat e njeriut (Human Rights).

Duke e patur zemren te lidhur me Shqiperine dhe si nje menyre per te kontribuar ne fushen time per shqiptaret kam realizuar 2 konferenca ne Tirane dhe ne Prishtine ku ka qene i ftuar avokati Britanik i cili ka dhene kontributin e tij duke iu pergjigjur pyetjeve te Shqiptareve per rruget ligjore te emigrimit ne Angli