Stellantis bllokon uzinën kryesore të Italisë “Melfi”

Prodhuesi i makinave Stellantis do të ndalojë sërish operimet në fabrikën e tij kryesore Melfi në Italinë jugore javën e ardhshme, tha një përfaqësues i sindikatës, duke përmendur mungesat e pjesëve të ndryshme, duke përfshirë edhe gjysmëpërçuesit.

Marco Lomio, kreu lokal i sindikatës së punëtorëve të metaleve UILM, tha se mungesa e çipave ishte problemi kryesor.

“Fatmirësisht fabrika ka punuar rregullisht gjatë gjithë majit, por kur çipat nuk dërgohen, ne thjesht nuk mund të ndërtojmë makina,” tha ai pas një takimi midis kompanisë dhe përfaqësuesve të punëtorëve vendas.

Stellantis konfirmoi se fabrika do të ndalonte funksionimin midis 6-11 qershorit për shkak të mungesës së çipit.

Lomio i UILM tha se ndalimi i ri, i cili prek pothuajse të gjithë më shumë se 7,000 punëtorët e Melfi, shton një periudhë pushimi të planifikuar tashmë për shumicën e operacioneve të Stellantis në vend duke filluar të enjten me Ditën e Republikës së Italisë, tha Lomio.

“Në thelb uzina do të ndalojë funksionimin të enjten për t’u rihapur vetëm në 13 qershor,” tha ai.