‘Spitali’ në strehën e bombave pret ukrainasit e plagosur

Në rajonin e Kievit të Ukrainës, një strukturë e përkohshme mjekësore brenda një strehe me bomba po ndihmon ukrainasit e plagosur ndërsa forcat ruse godasin kryeqytetin.

Dyshekët shtrihen në dyshemenë e një hapësire me ndriçim të zbehtë me tuba të ekspozuar dhe kirurgu Olexander Reznikov ka një ekip punonjësish mjekësorë vullnetarë të gatshëm për t’u kujdesur për çdo të plagosur që vjen në rrugën e tyre.

“Ne kemi ngritur një spital në këto kushte, mund të presim luftëtarë, të plagosur, të japim ndihmën e parë, të ndalojmë gjakderdhjen, të mbulojmë plagët. Unë kam trajnuar paramedik për të më ndihmuar, si dhe studentë të mjekësisë universitare që janë të përgatitur mirë, të cilët nuk kanë frikë dhe dinë se çfarë të bëjnë” tha Reznikov.

Një studente e mjekësisë veterinare tregoi shtretërit e vendosur për 25 pacientë, të cilët ajo tha se do të ndihen plotësisht të sigurt dhe rehat nën tokë.

Ajo tha se ekipi mjekësor është i pajisur mirë për të ndihmuar ata që kanë nevojë:

“Këtu kemi gjithçka që nevojitet për reanimacionin e njerëzve dhe më shumë – ilaçe të ndihmës së parë, si antibiotikë, adrenalinë – gjithçka që nevojitet. Shiringa, antiseptikë, antibiotikë – kemi gjithçka. Edhe veshjet.”

Ndërsa stafi përgatitej për një fluks pacientësh, të paktën pesë persona u vranë në bombardimet në Kiev në ditën e 20-të të sulmit rus, sipas autoriteteve.