Spanja shpall ‘katastrofën’ në zonat e prekura nga zjarret

Këshilli i Ministrave do të miratojë këtë të martë shpalljen si “zonë katastrofike të territoreve të shkatërruara nga zjarret e mëdha të këtij viti”. Kryeministri Sánchez e bëri njoftimin gjatë vizitës së tij në zonat e prekura nga zjarri pyjor i Bejís.

Kreu i Qeverisë ka theksuar se zjarri ka shkatërruar më shumë se 223.000 hektarë tokë në Spanjë dhe ka shkaktuar më shumë se 270.000 dëbime të banorëve. Ai ka theksuar gjithashtu se këto zjarre të “gjeneratës së re” kërkojnë ndryshime në mënyrën e përballimit të tyre. Për këtë arsye, ai u ka kërkuar të gjitha grupeve politike që të mbështesin ligjin e dekretit mbretëror për të forcuar sistemin kombëtar të mbrojtjes civile.

 

*TiboNews