Sot mbahet konferenca e parë Ndërqeveritare Shqipëri-BE

Shqipëria nis sot bisedimet zyrtare në tryezë me Bashkimin Europian, ditë kjo historike pas 16 viteve nga firmosja e marrëveshjes së Stabilizim-Asocimit, ku nisi rrugëtimin drejt BE-së dhe 8 viteve nga marrja e statusit të vendit kandidat.

25 figura të qeverisë dhe administratës të përfshira në procesin e integrimit përbëjnë delagacionin shqiptar që do të marrë pjesë në  Konferencën e parë Ndërqeveritare Shqipëri-BE sot në Bruksel.

Delegacioni kryesohet nga Kryeministri Edi Rama, e në krah të tij do të jenë dhe ministrja e jashtme, Olta Xhaçka, kryenegociatori Zef Mazi, si dhe zyrtarë të tjerë të përfshirë në këtë proces.

*Tibo News