Sony planifikon të rrisë prodhimin e PlayStation 5

Sony Group tha se pret të rrisë prodhimin e PS5, si dhe të shpallë një zgjerim dramatik të katalogut të lojërave të tij për të përfshirë më shumë tituj të kompjuterëve dhe celularëve.

Për shkak të mungesës së komponentëve që kanë tronditur industrinë e elektronikës, PS5, i cili doli në shitje në nëntor 2020, shiti më pak paraardhësin e tij në vitin e dytë.

Sidoqoftë, në vitin e tretë, parashikohet të kapërcejë PS4 vitin e ardhshëm.

Përtej rritjes fillestare, CEO i Sony Interactive Entertainment Jim Ryan tha se po planifikon për rritje të mëdha në prodhimin e telekomandave të Playstation, duke çuar në nivele prodhimi që nuk i kemi arritur kurrë më parë.

Sony pret që shitjet e PS5 të arrijnë në 18 milionë njësi nga 11.5 milionë një vit më parë.

Ndërsa lojërat PS4 dhe PS5 parashikohen të përbëjnë më shumë se dy të tretat e shitjeve të këtij viti, lojërat për laptopë dhe celularë do të përbëjnë gati gjysmën e të gjitha lojërave të reja deri në vitin 2025.

PlayStation shpreson të vazhdojë me ndryshimet e industrisë si kompjuteri në cloud dhe fuqia në rritje e telefonave inteligjentë.

Pajisje, të cilët i kanë çliruar konsumatorët nga pajisjet e mëdha dhe kanë rritur sasinë e parave të shpenzuara për lojëra online falas.