Sony përgatitet për revolucion në metavers

Kompania japoneze Sony Group  tha se do të luaj një rol udhëheqës në metaverse, ose bota virtuale.

Metaverse është një term i paqartë që përmbledh idenë se konsumatorët do të kalojnë më shumë kohë në mjedise të simuluara në internet.

Ndërsa koncepti po evoluon, ai është bërë një fjalë kryesore në konferenca dhe një nxitës i marrëveshjeve të industrisë.

“Metaverse është në të njëjtën kohë një hapësirë ​​sociale dhe një hapësirë ​​e rrjetit të drejtpërdrejtë ku lojërat, muzika, filmat dhe animacionet konvergojnë,” tha shefi ekzekutiv.

Sony ka rregulluar qasjen e tij, duke mundësuar lojën e kryqëzuar në Fortnite në 2018. Këtë javë, Epic tha se monedha “V-Bucks” në lojë e blerë në PlayStation do të jetë e përdorshme në platforma të tjera.

“PlayStation ka luajtur një rol të madh në revolucionin e lojërave sociale që po ushqen rritjen e metaverse si një medium i ri argëtimi,” tha në Twitter CEO i Epic Games.

Sony tashmë e licencon përmbajtjen e saj në platforma të tjera, duke përfituar nga vlera për transmetuesit e përmbajtjes, siç është “Seinfeld”.

Përtej metaverses, Yoshida gjithashtu kundërshtoi pretendimin e Sony për lëvizshmëri, me Yoshida që zhvillon një automjet elektrik me Honda Motors.

“Ne po synojmë ta kthejmë hapësirën e lëvizshmërisë në një hapësirë ​​të re argëtimi. Ne besojmë se lëvizshmëria do të jetë megatrendi i radhës,” tha ai.