Sony lejon disa lojëra të PlayStation në laptop

PlayStation synon të botojë lojëra për laptopë. Me sa duket në të njëjtën mënyrë si ekskluzivitetet e nivelit të lartë si God of War, Uncharted: Legacy of Thieves Collection, Days Gone dhe Horizon: Zero Dawn.

Siç raporton PCGamer, Sony po punëson një Drejtor të Lartë të Planifikimit dhe Strategjisë së PC në zyrën e saj globale të lojërave në San Mateo, Kaliforni.

Ky është një lajm i mirë për lojtarët ekskluzivë të PC-ve, të cilët kanë pasur mundësinë e tyre të parë të përjetojnë këto të preferuarat e fansave gjatë dy viteve të fundit.

Por mos prisni ende një ndryshim të madh në qëndrimin e Sony.

Lojërat që Sony ka bartur deri më tani janë tashmë tituj disavjeçarë të PS4. Ekskluzive në kohë, si vazhdimi i Horizon-it, Forbidden West, ai xhirim i Demon’s Souls dhe God of War: Ragnarok nuk po e shohin rrugën e tyre drejt disqeve SSD të kompjuterit tuaj së shpejti.

Shërbimi i rishikuar i abonimit të Sony PlayStation Plus lejon transmetimin e lojërave të vjetra deri në epokën e PS1. Por lojërat PS5 të përfshira në paketë nuk do të transmetohen dhe ende kërkojnë një tastierë PS5 për t’u luajtur.

Kjo qëndron në kontrast të plotë me Xbox Game Pass të Microsoft, i cili po publikon shumicën e lojërave kryesore në PC.

Pra, çfarë do të thotë për ju angazhimi i Sony ndaj platformës së PC-ve?

Ndoshta më shumë porte PS4, shpresojmë me përmirësime për të përfituar nga hardueri më i fuqishëm i PC-së.