Sondazhi, të gjithë “vrapojnë” drejt pasurive digjitale

Pothuajse gjysma e të gjithë pronarëve të kriptomonedhave në Shtetet e Bashkuara, Amerikën Latine dhe Azinë Paqësore blenë për herë të parë pasuri digjitale në vitin 2021.

Këto janë të dhëna e publikuara së fundmi nga një sondazhi i shkëmbimit amerikan të kriptomonedhave, Gemini.

Sondazhi i afro 30,000 njerëzve në 20 vende, i cili u krye midis nëntorit 2021 dhe shkurtit 2022, tregon se viti 2021 ishte një vit i suksesshëm për kriptomonedhat.

Brazili dhe Indonezia kryesojnë botën në adoptimin e kriptove me 41% të njerëzve të anketuarve, krahasuar me 20% në Shtetet e Bashkuara dhe 18% në Mbretërinë e Bashkuar.

Njerëzit që aktualisht nuk zotërojnë kriptomonedha jetojnë në vende që kanë përjetuar zhvlerësim të monedhës kundrejt dollarit amerikan.

Vetëm 16% e të anketuarve në Shtetet e Bashkuara dhe 15% në Evropë ranë dakord që kriptovalutat mbrojnë inflacionin, krahasuar me 64% në Indonezi dhe Indi.

Rupia indiane ka rënë 17.5% kundrejt dollarit në pesë vitet e fundit, ndërsa rupia indoneziane është zhvlerësuar 50% kundrejt dollarit midis 2011 dhe 2020.

Vetëm 17% e evropianëve raportuan se zotëronin pasuri dixhitale në vitin 2021, dhe vetëm 7% e atyre që aktualisht nuk zotërojnë kriptomonedha thanë se synonin të blinin pasuri digjitale.

Mbetet për t’u parë nëse vrulli i adoptimit mund të mbajë ritmin këtë vit.

Ndërsa kriptomonedha më e njohur, bitcoin, arriti një nivel më të lartë të të gjitha kohërave prej më shumë se 68,000 dollarë në nëntor, duke ndihmuar në rritjen e vlerës së tregut të kriptomonedhave në 3 trilion dollarë.