Snapchat preket nga inflacioni

Snapchat paralajmëron se ndërprerjet e zinxhirit të furnizimit dhe inflacioni mund të vazhdojnë të dëmtojnë kërkesën për reklama.

Aksionet e Snap ranë deri në 10%.

Snap parashikoi përdorues aktivë ditorë për tremujorin e dytë midis 343 dhe 345 milionë, mbi vlerësimet e parashikuara nga Wall Street prej 340 milionë.

Megjithatë, kompania paralajmëroi se inflacioni, mungesa e fuqisë punëtore dhe sfida të tjera ekonomike mund të ushtrojnë presion mbi të ardhurat.

Ai parashikoi rritje të të ardhurave për tremujorin e dytë midis 20% dhe 25% gjatë vitit të kaluar.

Norma e rritjes deri më tani në tremujorin aktual ka qenë 30%.

Kompania me bazë në Kaliforni është e para nga aplikacionet kryesore të teknologjisë që raporton fitimet e tremujorit të parë.

Rezultatet mund të hedhin një hije mbi pronarin e Facebook, Meta Platforms dhe Twitter, të cilët gjithashtu fitojnë të ardhura nga shitja e reklamave dixhitale dhe do të raportoni rezultatet javën e ardhshme.

Një numër i madh reklamuesish ndërprenë fushatat e tyre reklamuese në ditët pas pushtimit rus të Ukrainës në fund të shkurtit, tha shefi financiar i Snap, Derek Andersen.

Ndërsa shumica e reklamuesve rifilluan fushatat e tyre, shumë mbetën të shqetësuar për inflacionin dhe rrezikun e vazhdueshëm gjeopolitik, tha ai.

Të ardhurat për tremujorin e parë të përfunduar më 31 mars ishin 1.06 miliardë dollarë, një rritje prej 38% nga tremujori i vitit të kaluar.

Shifra humbi pritjet e analistëve prej 1.07 miliardë dollarësh, sipas të dhënave të IBES nga Refinitiv.

Përdoruesit aktivë ditorë në Snapchat u rritën me 18% nga viti në vit në 332 milionë, duke mposhtur vlerësimet e konsensusit prej 329.7 milionë përdoruesish.