Skemë piramidale nga Intuit, mashtroi klientët

Kompania që qëndron pas programit të depozitimit të taksave TurboTax do t’u paguajë 141 milionë dollarë klientëve në Shtetet e Bashkuara.

Ata u mashtruan premtimet për shërbime falas të depozitimit të taksave.

Sipas kushteve të një marrëveshjeje të nënshkruar nga prokurorët e përgjithshëm të 50 shteteve, Intuit me bazë në Kaliforni do të pezullojë fushatën reklamuese “falas, falas, falas” të TurboTax dhe do të paguajë kthimin për gati 4.4 milionë taksapaguesit.

Intuit do të paguajë për ‘Mashtrimin e miliona taksapaguesve’

Intuit nuk pranoi asnjë keqbërje. Përfaqësuesit për Intuit thanë në një postim në blog se “Intuit tashmë i përmbahet shumicës së këtyre praktikave të reklamimit dhe pret ndikim minimal në biznesin e tij nga zbatimi i ndryshimeve të mbetura në vazhdim”.

Deri vitin e kaluar, Intuit ofroi dy versione falas të TurboTax. Njëra ishte përmes pjesëmarrjes së saj në Programin Falas  të IRS, i orientuar drejt taksapaguesve që fitonin afërsisht 34,000 dollarë dhe anëtarëve të ushtrisë.

Kompania ofron gjithashtu një produkt komercial të quajtur “TurboTax Free Edition” që është vetëm për tatimpaguesit me “kthime të thjeshta”, siç përcaktohet nga Intuit.

Sipas dokumenteve të siguruara nga ProPublica, drejtuesit e Intuit e dinin se po mashtronin klientët duke reklamuar shërbime falas që në fakt nuk ishin falas për të gjithë.

Konsumatorët pritet të marrin një pagesë direkte prej rreth 30 dollarë për çdo vit që ata u mashtruan të paguanin për shërbimet e dosjeve, tha James.

Ata do të marrin automatikisht njoftime dhe kontrolle me postë.