Skandali i Elon Musk mund të “minojë” bizneset e tij

Elon Musk ka bërë emër për veten dhe Teslën. Disa ditë më parë, ai u akuzua se kishte ngacmuar seksualisht një stjuardesë. Një ngjarje që mund të dëmtojë markën në sytë e disa pronarëve dhe punonjësve të makinave.

Musk mohoi ngjarjen e përfolur në vitin 2016, duke e quajtur gënjeshtar personin që e bëri këtë pretendim.

Shefi ekzekutiv i Tesla-s, në mes të një përpjekjeje të diskutueshme për të blerë Twitter, tha se tani do të votonte republikanët në vend të demokratëve dhe i quajti demokratët një “parti të ndarjes dhe urrejtjes”.

Tesla gjithashtu u shkëput këtë javë nga Indeksi S&P 500 ESG i ndjekur gjerësisht, për të cilin një ekzekutiv i indeksit tha se ishte për shkak të çështjeve, duke përfshirë pretendimet për diskriminim racor brenda kompanisë dhe përplasjet e lidhura me automjetet e saj.

Ndërsa Musk ka bërë tituj me gjuhë homofobe në Twitter, polemikat e fundit ngrenë përsëri pyetjen nëse ai do të jetë më popullor.

Meqenëse Musk është aq i lidhur ngushtë me Teslan, ndoshta skandali i fundit mund të dëmtojë shitjet e prodhuesit të makinave.

Shteti i Kalifornisë me prirje të majta është tregu më i madh i Tesla-s, duke përbërë gati 40% të regjistrimeve të shitjeve me pakicë të kompanisë në SHBA vitin e kaluar.

Shitjet e Teslas në Kaliforni u rritën pothuajse 70% në vit dhe ajo kishte një pjesë prej 6.5% të të gjitha automjeteve në shtet.