Sipas të urtëve të Lindjes, ja gjërat që s’duhet t’ia thuash askujt

Popujt e Lashtë të Lindjes ose siç quhen ndryshe të urtët e Lindjes së largët kanë zotëruar mençuri të pakrahasueshme. Shumë nga zbulimet dhe mësimet e tyre kanë mbijetuar deri më sot dhe kjo nuk është rastësi.

  1. Asnjëherë mos e zbuloni atë që po planifikoni për të ardhmen tuaj

Diskutimi se çfarë po planifikoni të bëni në të ardhmen mund të çojë në një zhgënjim të madh: dorëzimin. Njerëzit mund të jenë shumë negativë dhe t’ju çojnë drejt prishjes së ëndrrave tuaja. Kur gjithçka është e përfunduar, festoni me ata që doni.

  1. Mos i ndani limitet e trupit tuaj me të tjerët

E keni parasysh kur keni dhimbje, lodhje apo vështirësi për të bërë disa aktivitete? Nëse është e mundur, mos e ndani këtë me të gjithë. Trupi është diçka shumë personale dhe ju duhet të mësoni të jeni të fortë dhe të jetoni me të, pa keqardhje.

  1. Mos u mburrni me veprimet tuaja bamirëse

Nëse ndihmoni dikë, duhet ta bëni atë për dashuri dhe të mos mburreni.

  1. Mos e humbni kohën duke folur keq për të tjerët

Kur flasim keq për të tjerët, ne zbulojmë shumë më tepër për veten sesa për atë që jemi duke folur keq.

  1. Mos tregoni të gjitha problemet që keni në jetën tuaj personale

Ka nga ata që përhapin, edhe në rrjetet sociale, problemet me të cilat ballafaqohen. Mos harroni se është shumë e rëndësishme t’i mbani për vete.