Sipas Musk çmimet e larta të Tesla-s mund të dëmtojnë kërkesën

Tesla raportoi një rënie më të ulët se sa pritej në fitimin tremujor, kjo e ardhur nga një varg rritjesh te çmimet e makinave të saj, për të cilat Elon Musk tha se ishin shumë të larta dhe mund të dëmtonin kërkesën.

 

Tesla gjithashtu shiti shumicën e zotërimeve të saj të bitcoin, gjë që çoi në tarifa më të vogla se sa pritej për dëmtim të shkaktuar nga një rënie në vlerën e kriptomonedhës.

Elon Musk u përgjigj në një telefonatë konferencë, duke thënë në fillim se pasiguria makroekonomike mund të ketë njëfarë ndikimi në kërkesën për automjetet e saj elektrike, por kur u kërkua për detaje nga një analist, ai tha se kompania nuk kishte një problem të kërkesës. por një problem prodhimi.

 

“Nuk mund t’i rrisësh çmimet në një nivel arbitrar të lartë, sepse kalon kufirin e përballueshmërisë dhe më pas kërkesa bie nga një shkëmb. Çmimet sinqerisht janë në nivele të larta, por ne kemi pasur gjithashtu shumë goditje në zinxhirin e furnizimit dhe prodhimit dhe kemi inflacion të jashtëzakonshëm,” tha Musk i cili më parë ka folur për “një ndjenjë super të keqe” për ekonominë.

 

Tesla ka rritur çmimet disa herë gjatë vitit të kaluar.

Për shembull, çmimi në SHBA i versionit të tij me rreze të gjatë Model Y tani është 65,990 dollarë, më shumë se 30% që nga fillimi i 2021.

Musk tha se ai priste që inflacioni të fillonte të lehtësohej deri në fund të vitit dhe çmimet e shumicës së mallrave të stabilizoheshin, gjë që ai shpresonte se do të lejonte Tesla-n të ulte pak çmimet.

Aksionet e Tesla u rritën me 1.7% në tregtimin para tregut të enjten.

Aksionet kanë rënë rreth 40% nga kulmi i tyre në nëntor.