Sipas Forbes, këto janë qytetet me njerëzit më të pasur në botë

Revista Forbes ka përditësuar listën e qyteteve më të pasura në botë. Por, ku jetojnë njerëzit më të pasur në botë në vitin 2023 dhe cilët janë ata?

1. NEW YORK –  616.8 miliardë dollarë

101 nga 2640 miliarderët jetojnë në Nju Jork, SHBA. Rreth një e katërta e pasurisë së Nju Jorkut është në pronësi të qytetarëve më të pasur të qytetit, Michael Bloomberg dhe Julia Koch.

  1. HONG KONG – 286.8 miliardë dollarë

Numri i miliarderëve u rrit në 70 që nga viti 2023 në qytetin kinez të Hong Kongut, i cili renditet i dyti. Personi më i pasur në rajon është Li Ka Shing me një pasuri prej 38 miliardë dollarësh.

  1. PEKIN – 247.2 miliardë dollarë

68 miliarderë vazhdojnë të jetojnë në Pekin, i cili u rendit i pari në 2021. Njeriu më i pasur në qytet është Zhang Yiming me një pasuri prej 45 miliardë dollarësh.

  1. SHANGHAI – 181.9 miliardë dollarë

Shanghai, një tjetër qytet në Kinë, renditet i 4-ti. Shanghai u rrit në 65 miliarderë në vitin 2023. Njeriu më i pasur është Colin Zheng Huang me një pasuri prej 39.1 miliardë dollarë.

  1. LONDËR – 294.9 miliardë dollarë

Londra renditet e 6-ta në listë pasi është shtëpia e 63 miliarderëve. Më i pasuri prej tyre është Len Blavatnik, pasuria e tij është 32.1 miliardë dollarë.

  1. MOSKA – 307.1 miliardë dollarë

Moska e Rusisë u rendit e gjashta këtë vit. Pasuria totale e qytetit është 307.1 miliardë dollarë.

  1. MUMBAI – 276. 4 miliardë dollarë

E vendosur në Indi, Mumbai renditet i 7-ti dhe ka një pasuri totale prej 276.4 miliardë dollarë.

  1. SHENZHEN – 246 miliardë dollarë

Shenzhen, gjithashtu një qytet në Kinë, u rendit i 8-ti. Pasuria e tij totale është 246 miliardë dollarë.

Sipas listës, shumica e qyteteve më të pasura ndodhen në Kinë.

  1. SINGAPOR – 133.3 miliardë dollarë

Singapori renditet i 9-ti në listë dhe ka një pasuri totale prej 133.3 miliardë dollarësh.

  1. DELHI – 116.4 miliardë dollarë

I vendosur në Indi, Delhi renditet i 10-ti dhe ka një pasuri totale prej 116.4 miliardë dollarësh.