Simpsons e parashikuan: Një nëndetëse do të zhduket në rrënojat e Titanikut

Është e enjte, pa asnjë gjurmë të nëndetëses Ocean Gate që u zhduk në Atlantik të dielën në mëngjes. Nëndetësja nisi të bënte xhiron në rrënojat e Titanikut, pasi kishte siguruar oksigjen për 96 orë, e cila pritet të mbarojë deri në mesditën e sotme. Megjithatë, duhet theksuar se disponueshmëria e oksigjenit ndikohet nga variabla të ndryshëm, si aktiviteti, frekuenca e frymëmarrjes së pesë banorëve, si dhe nëse ata kanë energji elektrike.

Me rastin e orëve të dëshpërimit që jetojnë pasagjerët e nëndetëses Titan, është bërë viral një episod i serialit televiziv Simpsons, i publikuar 17 vite më parë. Ata kanë parashikuar disa nga momentet historike të kohës sonë. Nga pandemia dhe zgjedhja e Trump, te sulmet e 11 Shtatorit, Simpsons ka një mënyrë unike për të hyrë gjithmonë. Duket se ata kishin parashikuar edhe zhdukjen e nëndetëses duke ardhur, që në vitin 2006.

Në këtë episod, Homeri dhe babai i tij i supozuar udhëtojnë në thellësitë e detit me nëndetëse, duke eksploruar një anije të mbytur. Homeri megjithatë hutohet, humbet i vetëm në errësirën e oqeanit dhe i mbaron oksigjeni.

Pra, duket se ka disa ngjashmëri të rëndësishme, pasi edhe në Titan ishte një baba me fëmijën e tij. Sigurisht, siç kanë theksuar shumë, The Simpsons ka qenë në transmetim që nga viti 1989 me qindra episode, kështu që është e arsyeshme që shumë nga skenarët e tij ngjajnë me ngjarje reale.