Simbolika e ngjyrës së krijuar nga Pantone për 2022-shin

Ngjyra e çdo viti që zgjidhet nga kompania Pantone shërben si simbolikë mbi ngjarjet që ndodhin në botë dhe përshkrimin e tyre përmes ngjyrave.

Për këtë vit 2021, u zgjodhën dy: Gri e fortë dhe e Verdhë vibrante.

Por së fundmi Pantone ka krijuar për herë të parë ngjyrën e vitit 2022- Quhet Pantone 17-3938 Very Peri, ose një nuancë e përzier e blusë.

Kjo është hera e parë që kompania krijon një ngjyrë të re për t’u shpallur si ngjyra e vitit.

Very Peri është përshkruar si një blu dinamike e përzier me ngjyrën violë të fortë dhe një ton të ngjyrës së kuqe.

Simbolizon një moment të ri tranzicioni, ndërkohë që shohim përpara por në një botë tërësisht më ndryshe se më parë për shkak të pandemisë.

Ngjyrat e vitit të shpallura ndër vite:

PANTONE 17-5104 Ultimate Gray and PANTONE 13-0647 Illuminating
PANTONE 19-405 Classic Blue (2020)
PANTONE 16-1546 Living Coral (2019)
PANTONE 18-3838 Ultra Violet (2018)
PANTONE 15-0343 Greenery (2017)
PANTONE 15-3919 Serenity and PANTONE 13-1520 Rose Quartz (2016)
PANTONE 18-1438 Marsala (2015)
PANTONE 18-3224 Radiant Orchid (2014)
PANTONE 17-5641 Emerald (2013)
PANTONE 17-1463 Tangerine Tango (2012)
PANTONE 18-2120 Honeysuckle (2011)
PANTONE 15-5519 Turquoise (2010)
PANTONE 14-0848 Mimosa (2009)
PANTONE 18-3943 Blue Iris (2008)
PANTONE 19-1557 Chili Pepper (2007)
PANTONE 13-1106 Sand Dollar (2006)
PANTONE 15-5217 Blue Turquoise (2005)
PANTONE 17-1456 Tigerlily (2004)
PANTONE 14-4811 Aqua Sky (2003)
PANTONE 19-1664 True Red (2002)
PANTONE 17-2031 Fuchsia Rose (2001)
PANTONE 15-4020 Cerulean (2000)