Si të shmangim problemet me zërin gjatë telefonatave?

Nuk mund të duroni thirrjet e këqija të telefonit. Ndërprerjet e zërit, fjalimi i paqartë, tingulli i zbrazët mund të jenë ende një problem edhe në vitin 2022, por ju mund t’i anashkaloni ato.

Zgjidhja qëndron në aplikacionet tuaja të thirrjeve video, si Discord, WhatsApp, Facebook Messenger dhe FaceTime.

Kryerja e një telefonate vetëm me audio përmes këtyre shërbimeve do të tingëllojë shumë më e qartë dhe më e qartë.

Arsyeja? Kur kryeni një telefonatë përmes aplikacionit të telefonit tuaj, mënyra se si ai transmeton zërin tuaj i ngjesh më shumë të dhënat.

Cilësia është përmirësuar që nga kalimi në VoLTE, ose zë mbi LTE, por ende nuk ka aplikacione për thirrjet zanore.

Sigurisht, sekreti qëndron se ju duhet të fshini të dhënat në vend të minutave të celularit. Dhe nëse jeni në një plan telefoni me të dhëna të kufizuara ose të shtrenjta, të shpenzoni edhe 28 MB në një telefonatë Discord një orëshe mund të jetë e tepërt.

Megjithatë, për shumicën e njerëzve, kjo nuk do të jetë çështja kryesore. Shumica e përdoruesve të smartfonëve janë në plane të pakufizuara ose vazhdimisht pranë Wi-Fi. (Rastësisht, nëse ndonjëherë hyni në Wi-Fi publik, duhet të përdorni një VPN për të qëndruar të sigurt.)

Pjesa më e vështirë është të bindësh miqtë dhe familjen që të kalojnë në një aplikacion tjetër për telefonata.

Për fat të mirë, shumë njerëz tashmë kanë WhatsApp ose Facebook Messenger, gjë që e bën më të lehtë kalimin.