Si të parandaloni shenjat e strijave

Një nga problemet që femrat kanë sidomos gjatë shtatzënisë janë strijat. Për vite me radhë kanë bërë të gjitha përpjekjet e mundshme për të shmangur shfaqjen e tyre. Megjithatë, shtatzënia nuk është hera e vetme që shfaqen, pasi ato mund të shfaqen sa herë që lëkura shtriqet gjatë pubertetit ose shtimit në peshë.

Nga ana mjekësore strijat nuk janë të dëmshme ose të rrezikshme por shumë njerëz nuk i pëlqejnë dhe bëjnë gjithçka që munden për të parandaluar shfaqjen e tyre.

Një parandalues popullor është gjalpi i kakaos. Përdorimi i gjalpit të kakaos në zonat e prirura ndaj strijave do të hidratonte lëkurën tuaj. Kjo mund të ndihmojë gjatë shfaqjes së strijave, ideja është që nëse jeni duke e hidratuar lëkurën tuaj, mund të parandaloni strijat krejtësisht.

Tibo News*